warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

O nama

Fotografska radnja “Foto Mile”  je osnovana daleke 1946 godine. Osnivač i prvi vlasnik bio je Milan Jeremić, čuveni “Foto Mile”. Njegova ljubav i posvećenost fotografiji, dala je ogroman doprinos njenom razvoju na ovim prostorima.

mile-jeremic

 

Radnja se nalazila u ulici Ustaničkoj 85 u Beogradu. I danas se nalazi u istoj ulici ali sada na broju 67. Bila je u to vreme tehnički opremljena poput najboljih Evropskih fotografskih radnji. Veoma brzo je izašla na dobar glas kako u Beogradu tako i šire. Za ondašnje mladence recimo, bila je stvar prestiža da njihovu svadbu fotografiše “Foto Mile”, a tako je i danas.

lokacija-2

 

Milan Jeremić je rođen 1911 god. u Bosni u mestu Gornja Tolisa. U Beograd prelazi 1922 godine i kao pitomac “Privrednika” sa 11 godina uči fotografski zanat kod Žike Stojanovića. Po završetku zanata radi izvesno vreme u istoj radnji a potom odlazi u banju Koviljaču. Tamo radi kod izvesnog fotografa Stevana Hadžića – “Foto Hadžić”. Potom se vraća u Beograd i radi kod Romana Uroševića – “Foto Urošević”. Posle rata radi kao fotograf u “Tanjugu” i “Studio Beograd” a 1952 konačno otvara svoju radnju koja evo postoji i danas.

Milan Jeremić je inače tadašnjoj Beogradskoj javnosti bio poznat još i kao strastveni fudbaler. U to vreme na stadionu “Sloboda” (današnji “Voždovac”), redovno su se igrale utakmice između “Debelih” i “Mršavih” i bile su prava atrakcija za Beograđane. Milan je igrao za tim “Debelih”.

debeli-i-mrsavi-1

 

U penziju odlazi 1968 godine. Radnju preuzima sin Vladimir Jeremić (rođen 1932 god.), koji je već od 1957 bio zaposlen u njoj.

mile-u-radnji (1)

 

Godine 1989 i on odlazi u penziju a radnju preuzima njegov sin Aleksandar Jeremić (rođen 1959 god.), koji je pre toga radio u štampariji “Glas”. On je modernizovao radnju i uveo je u novu eru digitalne fotografije. Radnja je danas opremljena najsavremenijim mašinama za izradu fotografija “Frontera” 340, 375, 390 kao i vrhunskim foto aparatima i objektivima.

radnja-danas

aca-011

 

Visoki profesionalni standardi koje je postavio osnivač Milan Jeremić još 1952 godine, uvek su bili imperativ za nas, a tradicija koja traje više od 60 godina naš je ponos i obaveza.

aca-foto